Gyógygombák vásárlásaGyógygombák

A shitake gomba

(5/1)

A kínai gyógyászat már több, mint 6000 éve felhasználja a shitake gombát egészségügyi célokra. Az ázsiai emberek körében a hosszú élet szimbólumává vált a shitake gomba. A The George Mateljan Alapítvány honlapján a világ legegészségesebb ételei között szerepel. Ez a különleges gombafaj a világ második legsűrűbben termesztett változata. Gazdag forrása a szelénnek, a vasnak, az élelmi rostnak, a fehérjéknek, a C-vitaminnak és a kutatások azt mutatják, hogy jelentős előnyöket jelent, ha a shitaket beillesztjük az étrendünkbe.
 

shitake gomba

Csökkenti a koleszterinszintet

A shitake gombában található vegyület, az eritadenin bizonyítottan képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Az Element4Health weboldala egy 2001-es tanulmányt közöl, amit az egyik japán egyetem tanszékén végeztek el. A kísérlet megállapította, hogy a shitake gombában megtalálható eritadenin nagyban növeli a koleszterinszintet a székletben, viszont a vérben képes azt csökkenteni.
 

Segít a rák elleni küzdelemben

Az American Cancer Society megjegyzi, hogy a shitake gomba erős rákellenes, anti-tumor hatásokkal bír az állatoknál, de az embereken végzett vizsgálatokra még szükség van, hogy ez az eredmény ténnyé válhasson. A gombában nagyon sok úgynevezett lentinan nevű vegyület található, amiről kimutatták, hogy az immunrendszer ellenálló képességét erősíti, így hatékonyan képes leszámolni a fertőzésekkel, betegségekkel. Az American Cancer Society állítja, hogy a lentinan ténylegesen csökkenti és lassítja a daganatos sejtek növekedését, egyúttal növelik a daganatok elleni küzdelmet bizonyos sejtek és fehérjék aktiválásával.
 

Erőteljes antioxidáns

Az antioxidánsok segítik a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben, így megmentenek bizonyos betegségektől, végső soron a ráktól. A shitake gombában egy igen erős antioxidánst véltek felfedezni, az L-ergothioneinet. Egy 2006-ban elvégzett kutatás kimutatta, hogy ez az anyag legnagyobb mennyiségben a csirkemájban, a búzacsírában és a shitake gombában található meg

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
Nagy Viktória
2017-11-14
Ami tetszik: Használ Ami nem tetszik: -

Szerencsére nem vagyok rákos, én csak immunerősítőnek használom, érezhető a hatása sokkal ellenállóbb vagyok a megfázásokkal szemben.