A maitake gomba egészségügyi előnyei

A gyógygombákat, amelyek rendkívül pozitív hatásaikról ismertek, évezredek óta felhasználja az emberiség egészségjavító és gyógyító célzattal egyaránt. Ez alól pedig a maitake gomba sem kivétel, amely nem csupán finom, de kiváló egészségügyi hatásokkal is rendelkezik, valamint gazdag tápanyagokkal is bír. A következőkben megpróbáltuk összegyűjteni a maitake gomba jótékony hatásait.

maitake gomba

Maitake gyógygomba - Az immunrendszer építője

A maitake gomba Kínában őshonos, azonban Japánban és Észak-Amerika némely részein is megtalálható. A bokrosgombaként és Grifola frondosaként is ismer maitake gomba leggyakrabban csomókban helyezkedik el a juhar, tölgy és szilfák tövében. Sokan nevezik a gombák királyának, hiszen ez a csokor képes akár 45 kg-ra is megnőni. Elsősorban a Japán konyha használja előszeretettel állandó jelleggel, az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, hiszen finom textúrájú és földes ízvilágú, ezért számos különböző étel kiváló alapanyaga lehet.

Ezen kívül számtalan jótékony egészségügyi hatással rendelkezik, többek között szabályozza a vércukrot és csökkenti a koleszterin-szintet. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy adaptogénnek számít. A maitake tehát olyan erőteljes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek természetes módon képesek helyreállítani az egészséget és kiegyensúlyozni a szervezetben végbemenő folyamatokat.

A maitake gomba kivonatainak rendszeres fogyasztásával tehát hatékonyan erősíthető az immunrendszer, csökkenthető a vérnyomás és leküzdhetők a súlyos betegségek is. A gomba hatékonyságát a benne található béta-glükánnak köszönheti, ami egy olyan poliszacharid vegyület, amelynek segítségével fokozható az immunrendszer működése. A béta-glükán aktiválja a makrofág sejteket, a természetes ölősejteket és a T-sejteket. Ezek a sejtek pedig köztudottan fontos szerepet játszanak az általános immunitás kiépítésében és a szabad gyökök elpusztításában egyaránt. 

- Harcol a rák ellen: A maitake gomba kivonatának legszélesebb körben ismert használata rákellenes hatásában rejlik. A maitake gomba olyan poliszacharidokat és poliszacharid-fehérje komplexeket tartalmaz, melyeket a szervezet arra használ, hogy megerősítse az immunrendszert. A kivonatban ott van a jól ismert béta-glükán, ami támogatja az immunrendszer egészséges működését. A béta-glükán hatékonyan aktiválja a fehérvérsejteket, amelyek a mikroorganizmusok ellen harcolnak, amelyek betegséget okozhatnak a szervezetben. A maitake gomba növeli a különböző sejtek aktivitását, legfőképpen azon sejtek növekedését segíti, amelyek a rákos sejtek ellen harcolnak. 

- Szabályozza a vércukorszintet: Amellett, hogy fellendíti az immunrendszert és segíti a test betegségek elleni küzdelmét, a maitake gomba nagyszerűen szabályozza a vércukorszintet, a vér lipid szintjét és a máj zsírosságát.  A folyamatosan magas vércukorszintnek komoly következményei lehetnek az egészségre nézve, azonban a maitake segítségével hatékonyan kiegyensúlyozható a vércukorszint. 

- Csökkenti a koleszterinszintet: A maitake gomba segíthet a koleszterin szint természeten módon való csökkentésében, ezáltal támogatja a szív egészségének megőrzését is.

További előnyök

- csökkenti a vérnyomást

- növeli a termékenységet

- megerősíti az immunrendszert

A maitake gyógygomba tehát több fronton is képes hatékonyan támogatni az egészség megőrzését, valamint betegségek ellen is képes felvenni a harcot.

Gyógygombák ITT!

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 100 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 100 db

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Ár: 5790 Ft
Megnézem

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 250 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 250 db

Gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség.

Ár: 12850 Ft
Megnézem
Újdonság

Süngomba Plusz kapszula90 db

Süngomba Plusz kapszula 90 db

A Süngomba Plusz kapszula alapvetően az idegek „acélosabbá tételére”, idegrendszer kiegyensúlyozott működésére, emésztőrendszer védelmére ajánlott, továbbá immunstimuláns, immunrendszert erősítő hatású.

Ár: 14295 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO CORDYCEPSsinensis gombapor 100 g

BioMenü BIO CORDYCEPS sinensis gombapor 100 g

A Cordyseps sinensis néven ismert, népszerű parazitagombát a hagyományos kínai orvoslásban évezredek óta alkalmazzák fáradtság, betegség, veseproblémák és alacsony nemi vágy kezelésére.

Ár: 4950 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!