Oyster gomba

Az oyster gombát már évezredek óta használják, mint kulináris és gyógyászati összetevőt. A fehér gomba nagyon hasonlít az osztrigához és az elhagyott, halott fák törzsén vagy az elhullott levelek alatt növekszik. Az oyster gombáknak 3000 évre visszamenő történetük van a kínai orvoslásban, különösen az immunrendszer erősítésére használják. Az akupunkturista Christopher Hobbs, a Gyógygomba című könyv szerzője is ezt a tulajdonságát emelte ki.

oyster

Erős antioxidáns

Az oyster gombák nagy mennyiségben tartalmaznak ergothioneineket, melyek olyan egyedülálló antioxidánsok, amiket kizárólag a gombák képesek előállítani, legalábbis egy 2010-ben elvégzett, Joy Dubost által vezetett kutatás erre a megállapításra jutott. A tanulmány megállapította azt is, hogy az oyster gomba képes megvédeni az egészséges sejteket a szervezetben, így fogyasztásával még a rák kialakulása is megelőzhető.
 

Antibakteriális hatása

Az oyster gomba jelentős antibakteriális tulajdonságokkal is bír, állítja egy 2007-ben, a Journal of Agricultural and Food Chemistry folyóiratban megjelent tanulmány. Az írás megállapította, hogy az oyster gombában található benzaldehid anyag képes csökkenteni a baktériumokat a szervezetben, így fogyasztásával megelőzhetőek a különböző fertőzések. A gomba ennek az anyagnak köszönhetően képes csökkenteni a stresszes állapotot is.
 

Tápérték

Az oyster gomba gazdag tápanyagokban is. A Food chemistryben közzétett tanulmány szerint ez a faj jelentős mennyiségű cinket, vasat, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint, folsavat, niacint, B1- és B2-vitamint tartalmaz. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az oyster gomba fogyasztói hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és megfelelnek az egészséges táplálkozási követelményeknek.

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 100 db

-0% Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 100 db

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Ár: 5160 Ft
5160 Ft
Megnézem

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 250 db

-13% Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 250 db

Gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség.

Ár: 11860 Ft
13690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!