A reishi gomba gyógyhatásai

A gomba már régóta jelen van a hagyományos kínai orvoslásban és az Ajurvéda gyógyászatban mint alternatív gyógymód. Nemrégiben a modern, nyugati orvostudomány is megkezdte a kutatásokat a gombák hatásait vizsgálandó és az eredmények igen biztatóak. A reishi gomba pedig különösen hatékony bizonyos gyógyászati célokra: például hatékonyan képes stimulálni az immunrendszert, csökkenteni a stresszt, sőt még rendkívül magas az antioxidáns tartalma is. Ezenfelül fontos megjegyezni, hogy komoly mellékhatásokkal sem kell számolni rendszeres fogyasztásakor, csupán néhány esetben jelentkezhetnek olyan enyhe tünetek, mint a torokszárazság és orrszárazság, viszketés és hányinger. E lehetséges negatív hatások miatt nagyon fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk szedni a reishi gombát tartalmazó kiegészítőket.
 

reishi gomba

Serkenti az immunrendszert

A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint a reishi gomba növelheti az immunválaszokat azoknál a betegeknél, akiknél előrehaladott stádiumú rákot diagnosztizáltak. Különösen prosztatarák esetén bizonyult hasznosnak a reishi. A reishi gomba segítségével javultak a húgyúti tünetek és a férfiaknál enyhült a kemoterápia által kiváltott émelygés. A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a gomba valószínűsíthetően magas triterpén és poliszacharid tartalmának köszönhetően ilyen hatékony az immunrendszer erősítésében.
 

Stresszcsökkentés

A reishi gomba úgy is megjelenik, mint ami segít csökkenteni a stresszes állapotot. A 150 legegészségesebb étel a Földön szerzője, Johnny Bowden megjegyzi, hogy a reishi gomba jó választás azok számára, akik extrém fizikai vagy érzelmi stresszt élnek át. Ez azért van, mert a gombában nagyon sok adaptogén vegyület található, melyek képesek feltölteni a mellékveséket, ami a test mechanizmusait és a stresszt kezeli. Az adaptogének ráadásul mellékhatásoktól mentesek.
 

Magas antioxidánstartalom

A reishi gombával megelőzhető a rák kialakulása, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center megjegyzi, hogy a reishi gomba klinikai vizsgálatai emelkedett antioxidánst jelztek a plazmában. A gomba ráadásul kölcsönhatásba lép a kemoterápia okozta szabad gyökökkel is és elpusztítja azokat.

BioCo Pecsétviaszgombakivonat 60 db

BioCo Pecsétviaszgomba kivonat 60 db

A BioCo Pecsétviaszgomba kivonat a gomba őrleményekkel (porokkal) szemben koncentrált kivonat formában tartalmaz magas poliszacharid koncentrációjú (30%) pecsétviaszgomba kivonatot.

Ár: 3490 Ft
Megnézem

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 250 db

-13% Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 250 db

Gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség.

Ár: 11860 Ft
13690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!