A reishi gomba gyógyhatásai

A gomba már régóta jelen van a hagyományos kínai orvoslásban és az Ajurvéda gyógyászatban mint alternatív gyógymód.A reishi gomba különösen népszerűnek számít, mivel különösen jó hatással van az egészségre: többek között megerősíti az immunrendszert és képes felvenni a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben is, továbbá hatékonyan képes stimulálni az immunrendszert, csökkenteni a stresszt, sőt még rendkívül magas antioxidáns tartalommal is rendelkezik. Ezenfelül fontos megjegyezni, hogy komoly mellékhatásokkal sem kell számolni rendszeres fogyasztásakor, csupán néhány esetben jelentkezhetnek olyan enyhe tünetek, mint a torokszárazság és orrszárazság, viszketés és hányinger.

reishi gomba

Reishi gomba jótékony hatásai

A Reishi gyógygomba Ganoderma lucidum és lingzhi néven is ismert, amely Ázsia forró és párás területein található. A gombában olyan molekulák találhatóak, mint a triterpenoidok, poliszacharidok és peptidoglikánok, amelyeknek a gomba jótékony egészségügyi hatásait köszönheti.

- Serkenti és erősíti az immunrendszert: A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint a reishi gomba növelheti az immunválaszokat azoknál a betegeknél, akiknél előrehaladott stádiumú rákot diagnosztizáltak. Különösen prosztatarák esetén bizonyult hasznosnak. Segítségével javultak a húgyúti tünetek és a férfiaknál enyhült a kemoterápia által kiváltott émelygés. A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a gomba valószínűsíthetően magas triterpén és poliszacharid tartalmának köszönhetően ilyen hatékony az immunrendszer erősítésében.

- Stresszcsökkentés: A reishi gomba úgy is megjelenik, mint ami segít csökkenteni a stresszes állapotot. A 150 legegészségesebb étel a Földön szerzője, Johnny Bowden megjegyzi, hogy a reishi gomba jó választás azok számára, akik extrém fizikai vagy érzelmi stresszt élnek át. Ez azért van, mert a gombában nagyon sok adaptogén vegyület található, melyek képesek feltölteni a mellékveséket, amely a test mechanizmusait, valamint a stresszt kezeli. Az adaptogének ráadásul mellékhatásoktól mentesek.

- Magas antioxidáns tartalom: A reishi gombával megelőzhető a rák kialakulása, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center megjegyzi, hogy a reishi gomba klinikai vizsgálatai emelkedett antioxidánst jeleztek a plazmában. A gomba ráadásul kölcsönhatásba lép a kemoterápia okozta szabad gyökökkel is és elpusztítja azokat.

Emellett a reishi más jótékony hatásokkal is rendelkezik. Egyes kutatások ugyanis azt mutatják, hogy növelheti a jó, vagyis a HDL koleszterinszintet, valamint képes csökkenteni a trigliceridek mennyiségét a vérben. Továbbá fogyasztásával a vércukorszint stabilizálása is elősegíthető. 

Gyógygombák ITT!

BioCo Pecsétviaszgombakivonat 60 db

BioCo Pecsétviaszgomba kivonat 60 db

A BioCo Pecsétviaszgomba kivonat a gomba őrleményekkel (porokkal) szemben koncentrált kivonat formában tartalmaz magas poliszacharid koncentrációjú (30%) pecsétviaszgomba kivonatot.

Ár: 4190 Ft
Megnézem

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 250 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 250 db

Gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség.

Ár: 12850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!