A portobello gomba

A portobello gomba egy nagyobb fejű gombafaj, amit crimininek is neveznek. Szára vastag, nagy, barna kalapját foltok tarkíthatják. A portobello gomba textúrája sűrű és rágós, ezért nagyon sok esetben kiválóan lehet vele helyettesíteni a húsokat bizonyos ételekben. A portobello gomba tápértéke is igen magas, így érdemes beépíteni étrendünkbe.

portobello

Kálium

Egy csésze apró kockára vágott portobello gombában 313 gramm káliumot találunk, ami a napi ajánlott mennyiség 9%-nak felel meg. (A napi ajánlott mennyiség 3500 mg az FDA szerint) A kálium az izom megfelelő mozgását és összehúzódását biztosítja. A kálium hiánya vagy túlzott bevitele azonban megzavarhatja az izmok mozgását és a normál szívverést.
 

Szelén

Egy csésze portobello gomba 16 mcg gramm szelént tartalmaz, ami a napi ajánlott mennyiség 23%-a. (70 mcg a napi ajánlott mennyiség). A szelén elsődleges szerepe az egészséges sejtek védelmében áll, így a szabad gyökök pusztításában is részt vesz. A szabad gyökök olyan anyagcsere melléktermékek, melyek a szervezetben nagyon sok kárt képesek okozni. Az antioxidánsok, mint például a szelén is, képes blokkolni a szabad gyököket és növelni az egészséges sejtek számát.
 

Kalória

Egy csésze portobello gomba mindössze 19 kalóriát tartalmaz, ami lényegében igen kicsi, így a fogyókúrázók számára rendkívül előnyös. A portobello azonban rendkívül ízletes és gyorsan eltelít, így kiválóan működik egy testsúlycsökkentő étrendben. A gomba burger például egy sokkal egészségesebb választás, mint annak húsos változata.
 

Fehérje

Egy csésze portobello gomba 1,8 gramm fehérjét jelent a szervezet számára, a napi adag 5%-át. A növényi alapú fehérje egyébként is igen fontos, mivel nagyon sok aminosavat tartalmaz, melyek feladata a szervek megfelelő ellátása. De emellett természetesen állati eredetű fehérjéket is célszerű fogyasztanunk.

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 100 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 100 db

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Ár: 5160 Ft
Megnézem

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 250 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 250 db

Gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség.

Ár: 12850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!